FORUM PENTRU ASOCIATII DE PROPRIETARI

Bine ati venit pe forumul nostru.

Adaugati mesajele dumneavoastra!!!

- Pentru a posta un mesaj, apasati butonul   SCRIE MESAJ ! Introduceti mesajul dvs, numele, adresa de e-mail si subiectul, dupa care in josul paginii apasati butonul POST  MESSAGE!

- Pentru a da un raspuns, dati click pe mesajul corespunzator din rubrica Topic, apasati butonul REPLY din meniul afisat, introduceti numele dvs. si editati raspunsul. Apasati apoi Post Message si raspunsul dvs. va apare in forum!!! SUCCES!!!

Search For Similar Forums   ·   Return to Website

PRIMUL
  ANTERIORUL
  Reply
  FORUM
URMATORUL  
ULTIMUL  
Search this Forum:  
Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 4)

Author Comment    
Dinca Georgeta

dincadana@yahoo.com

IP: 89.34.153.41

Jul 26, 08 - 4:08 AM
ce presupune debrandarea de la RADET

Buna ziua,

Am o nelamurire cu privire la cei ce au centrale proprii de apartament. Debransarea presupune sigilarea tevilor de la calorifere sau si a celei de apa calda care intra in apartament, pentru ca ei platesc conform tabelului de intretinere doar apa rece. Asi mai dori de asemenea sa stiu cine are dreptul sa verifice in aceste apartamente daca intradevar au intrerupte tevile.

Cu multumiri,

Georgeta Dinca
ukel

IP: 89.37.42.85

Jul 26th, 2008 - 7:09 AM
Re: ce presupune debrandarea de la RADET

Ati presupus bine cu tevile. Debransarea se face in baza unui proces verbal semnat de proprietari, RADET si administrator/presedinte asociatie. Se pun sigilii pe acele tevi.

Multumita ?
elly

IP: 89.40.8.99

Aug 21st, 2008 - 1:40 AM

Si tevile care trec prin apart. se izoleaza cu rigips,care este cea mai buna forma,iar prop. de centrala la cererea presedintelui ii faciliteaza acestuia accesul in locuinta pentru a i se verifica tevile si sigiile aplicate de radet.
gall

IP: 79.116.196.64

Aug 21st, 2008 - 9:21 AM

Cu sigilarea ţevilor şi caloriferelor debranşate e clar.

Sunt însă alte aspecte care generează discuţii în cazul debranşărilor. Este vorba de părţile comune.
Proprietarii trebuie să înţeleagă că fiecăruia îi revine o cotă-parte din TOATE părţile comune, atît ţevile care trec prin propriul apartament, cât şi cele din celelalte apartamente, din casa scării, din subsoluri, precum şi caloriferele din spaţiile comune (scară, uscătorie etc.), chiar dacă beneficiază de căldura radiată în mod diferenţiat (INTEGRAL pentru ţevile din apartament, pe care nu-l obligă nimeni să le izoleze şi nici nu există sistem de izolare 100%, PARŢIAL pentru spaţiile comune, DE LOC pentru ţevile din apartamentele vecinilor).
Este bine să se facă o inventariere exactă a tuturor elementelor de încălzire aflate în proprietate comună, pentru că suprafaţa echivalent-termică (SET) a acestora este de circa 30-40% din SET totală (fără niciun apartament debranşat). Cu fiecare debranşare, acest procent creşte.
Cota de căldura corespunzătoare acestor părţi comune e firesc să o plătească TOŢI proprietarii.

Pe vremea când nu existau debranşări (şi nici sumele pentru încălzire nu erau semnificative), s-au neglijat toate aceste aspecte (şi acum se presupune că ţevile din subsol sunt bine izolate; la blocurile vechi această izolaţie a dispărut aproape complet, unele subsoluri au devenit adevărate saune).
Odată cu debranşările, aceste aspecte devin importante, pentru că cel debranşat trebuie să plătească în continuare cota ce-i revine din cei 30-40% ai facturii de căldură...

PRIMUL
  ANTERIORUL
  Reply
  FORUM
URMATORUL  
ULTIMUL  

Get your own FREE Forum today! 
Web Calendars   Counters & Site Stats   Free Web Tools   Free Web Hosting 
powered by Powered by Bravenet bravenet.com