FORUM PENTRU ASOCIATII DE PROPRIETARI

Bine ati venit pe forumul nostru.

Adaugati mesajele dumneavoastra!!!

- Pentru a posta un mesaj, apasati butonul   SCRIE MESAJ ! Introduceti mesajul dvs, numele, adresa de e-mail si subiectul, dupa care in josul paginii apasati butonul POST  MESSAGE!

- Pentru a da un raspuns, dati click pe mesajul corespunzator din rubrica Topic, apasati butonul REPLY din meniul afisat, introduceti numele dvs. si editati raspunsul. Apasati apoi Post Message si raspunsul dvs. va apare in forum!!! SUCCES!!!

Search For Similar Forums   ·   Return to Website

PRIMUL
  ANTERIORUL
  Reply
  FORUM
URMATORUL  
ULTIMUL  
Search this Forum:  
Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 4)

Author Comment    
Carmen

plesanucarmen@yahoo.com

IP: 92.81.74.82

Sep 5, 08 - 6:20 AM
Cand se trece consumul de apa la pausal?

Administratora noastra a trecut o mare parte din locatarii blocului la pausal(consum de apa rece) chiar daca acestia aveau apometre.Intr-adevar au intarziat cu citirea apometrului,ca noi ducem citirea cu un biletel intr-o cutie postala special pt administratora.Si le-au trecut cate 10 mc apa rece la consum 1% pierderi adica cu alte cuvinte 11 mc apa rece.Intrebarea mea este:DACA TOT ESTI TRECUT LA PAUSAL ITI MAI BAGA SI PIERDERILE ACELEA DE 10%???Este corect sa bage la pausal daca intarzii cu citirea apometrului?????....daca stie cineva legislatia va rog scriti-mi pe adresa de mail va rog :plesanucarmen@yahoo.com
gall

IP: 79.116.196.241

Sep 5th, 2008 - 11:08 PM
Re: Cand se trece consumul de apa la pausal?

Consumul pauşal se aplică în cazurile în care nu există contor de branşament (case izolate). Aşa zice legea. Blocurile au contor de branşament, deci factura se face conform consumului.

În interiorul asociaţiei nu se aplică "consum pauşal".
Aici avem 2 situaţii:
1. Nu există apometre de apartament: factura se repartizează proporţional cu numărul de persoane.
2. Unele (sau toate) apartamentele au apometre: se aplică modul de calcul stabilit prin reglementări interne. În acest caz, pentru cei fără apometre se stabileşte un consum (aşa-zis "pauşal", dar care poate fi diferit de cel stabilit de compania furnizoare de apă) şi se stabileşte modul de repartizare a diferenţelor, pierderilor etc.

De exemplu la noi: consumul fără apometre este fixat la 6 mc apă rece şi 4 mc apă caldă per persoană (10 mc rece dacă are centrală termică), iar diferenţa (poate fi în plus sau în minus) se împarte egal la toate apartamentele locuite.
(Consumul pauşal stabilit de Comp. APA este de 5,1 mc apă rece şi 3,8 mc apă caldă.)
elly

IP: 89.40.8.99

Sep 6th, 2008 - 5:26 AM

"(Consumul pauşal stabilit de Comp. APA este de 5,1 mc apă rece şi 3,8 mc apă caldă.)"

Raspuns apa nova:
Stimata Doamnă,

Referitor la mesajul dvs. vă comunicam urmatoarele:

Aşa *** este definită în “Regulamentul – cadru al serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare” aprobat prin Ordinul nr. 88 / 20 martie 2007, instalaţia de apă după contorul montat pe branşamentul imobilului, constituie instalaţie interioară şi aparţine proprietarilor imobilului, iar contorul situat în cămin reprezinta limita ce desparte instalaţia publică de apă aflată în administrarea SC APA NOVA BUCUREŞTI SA, de cea aflata in proprietatea privată.

Prin urmare, Apa Nova Bucuresti nu se poate implica in repartizarea pe scari si apartamente a consumului inregistrat de contorul de bransament,de asemenea nici in blocurile cu consum pausal.

In Hotarârea de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari sunt prevazute reglementările legale care stabilesc atribuţiile ce le revin membrilor comitetului executiv, inclusiv modalitatea de repartizare a cheltuielilor condominiului.

Vă mulţumim pentru colaborare şi vă asigurăm de continuarea eforturilor noastre pentru îmbunătăţirea serviciilor oferite.

Carmen COMAN

Director Comercial

SC Apa Nova Bucuresti SA

Raspuns Apa Nova la tel:
Nu au nici o hotarare sau norma pentru calculul apei reci,doar o recomandare pentru blocurile in sistem pausal sa se puna cate 5 mc/pers si 8 mc/pers/centrala.
gall

IP: 79.116.197.204

Sep 6th, 2008 - 8:24 AM

Evident, fiecare companie de apă (din fiecare localitate) are un regulament propriu.
Eu am dat exemplul de la noi (Comp. APA Braşov).

PRIMUL
  ANTERIORUL
  Reply
  FORUM
URMATORUL  
ULTIMUL  

Get your own FREE Forum today! 
Counters & Site Stats   Cheap Domains   Free Blogs   Free Web Hosting 
powered by Powered by Bravenet bravenet.com