FORUM PENTRU ASOCIATII DE PROPRIETARI

Forumul este inchis pentru scriere! Folositi forumul nou pentru a posta mesaje!

General Forum
This Forum is Locked
Author
Comment
View Entire Thread
Re: Sediu social firma

Am gasit la registrul comertului fomularul pentru avizul asociatiei de proprietari necesar deschiderii unui sediu sau punct de lucru. Daca se cere de registru trebuie adus la asociatie si cerut acest aviz. Nu am reusit sa-l copii pentrtu dv dar accesati adresa de mai jos si-l vedeti.Are codul 11-10-160
Aviz / Accept asociatie de proprietari / locatari (L. 230/2007).
http://www.onrc.ro/romana/formulare.php#table_1

Re: Sediu social firma

Mi se pare ca e o lege aberanta. Sa vedem *** poate fi evitata. Ce se intampla daca:

1. Vecinul nu e de gasit, deci nu se poate obtine un acord.

2. Vecinul nu vrea sa semneze nici ca e de acord, nici ca nu e de acord...pur si simplu nu vrea.

3. Unu din vecini nu e de acord.

Fiind sediu social, acesta nu influenteaza in nici un mod vecinii si prin urmare nu vad de ce as avea nevoie de acceptul lor.

Va dau si alte situatii penibile in care ar trebui sa cerem acordul vecinilor:

1. Cand inchiriem
2. Cand vrem sa inscriem o noua persoana la intretinere
3. Cand vrem sa tinem in casa un animal de companie
4. Cand dam gauri cu bormasina sau daramam peretii
5. Cand vrem sa oprim caloriferele si sa tinem geamurile deschise pe timpul iernii
....etc
In situatiile de mai sus, chiar influentezi in mod indirect vecinii...ce ziceti? ar fi interesant de cerut acordul.

Re: Sediu social firma

pt guest10

1. cand vrei sa inchiriezi unei persoane sa locuiasca nu trebuie sa ai acceptul nimanui. Pentru firma trebuie acceptul
2. nu trebuie acceptul nimanui cand apare o persoana in plus la intretinere. aici efectul nedeclararii persoanei in cauza este imediat, prin grija vecinilor
3 nu trebuie sa ceri acordul nimanui sa deschizi geamurile din casa. Nu sunt de acord insa cand se amana toamna deschiderea vanelor de caldura pt ca unii vor sa nu plateasca in plus la caldura. Dam noi pe medicamente pentru copii !!!
4. daca vecinul nu e de gasit sau nu vrea sa iti dea aprobare, cauti un alt bloc care este de la inceput destinat spatiilor de firma sau inchiriezi spatiu. Asta este, nu iti alegi tu vecinii cand de te muti. Era bine inainte de cumparare sa ceri parerea lor cu privire la firma si apoi sa dai banii pe apartament.

Eu zic ca tot ce crezi ca e aberant este tot ceea ce nu iti convine. Altora li s-ar parea normal.

Re: Sediu social firma

Pt radu:

daca ai sa citesti prin forumul asta ai sa gasesti Legea 230/2007 mentionata de tispe mii de ori. E singura care da 90% din solutiile problemelor din acest forum.

Re: Sediu social firma

Pt. Ukel

Sa ceri acordul vecinilor sa ai ca sediu social firma a carui proprietar esti in conditiile in care esti si proprietarul imobilului e o ABERATIE!
Cu ce pot sa il deranjez, obstructionez sau dezavantajez pe vecinul meu ? De ce trebuie sa ii cer acordul?? Un singur motiv as vrea! Vorbesc de sediu social fratilor, nu de punct de lucru!

Mai tare deranjez vecinul daca aduc in apartament 20 de persoane si fac un chef, poate mai degraba aici ar trebui sa ii cer acordul. De asta am dat exemplele alea de din postul anterior.
Sunt zeci de lucruri pe care le fac vecinii care te pot deranja si pentru nici unul nu iti trebuie acordul.
Dar pentru sediu social??? La ce iti trebuie acordul?

Re: Sediu social firma

pt guest10

nu poti fi proprietarul intregului imobil. esti parte din el. daca ai fi proprietarul intregului imobil, atunci vecinii ar fi chiriasii tai si te-ar durea in paispe ce vor ei.

eu ca asociatie ti-as da imediat acordul pentru sediul social dar nu pentru punct de lucru. asta ca sa intelegi punctul meu de vedere. insa te poti lovi de refuzul vecinilor directi. asta incercam sa iti explic. conditiile sunt cumulative privind acordul asociatiei si al vecinilor.

Re: Sediu social firma

Stimate guest,

Discuţia poate începe de la ce înseamnă un sediu social de firmă.
Pe lângă biroul patronului (= proprietarul apartamentului), acolo poate fi şi biroul directorului (sau mai mulţi!), fiecare cu secretara lui, acolo vin parteneri, furnizori şi clienţi să încheie contracte, ceea ce poate însemna un du-te-vino important pe palier (şi unora nu le place să le treacă prin faţa uşii tot felul de necunoscuţi), maşini care încurcă parcarea, gunoi aruncat pe holuri, lumină consumată pe scară (şi vor fi permanent discuţii privind cheltuielile suplimentare la întreţinere), poate chiar un disconfort sonor pentru cel de dedesubt (secretara poartă tocuri!).

Eu sunt de acord că în general un sediu social nu implică nimic deosebit, dar am cunoscut şi situaţii asemănătoare cu cea prezentată mai sus. Aşa că înţeleg şi reticenţa unora de a accepta aşa ceva.

În fond, e bine să păstrăm (şi să utilizăm) fiecare clădire conform scopului pentru care a fost proiectată şi construită.

Re: Sediu social firma

Va rog sa specificati care sunt diferentele din punct de vedere al acordurilor vecinilor si al asociatiei intre sediu social si punct de lucru? Dar d.p.d.vedere al desfasurarii activitatii?

Re: Sediu social firma

Eu am mai explicat ca am sediul social al SRL-ului meu la mine in apartament. Nu mi-a cerut nimeni, in cursul infiintarii firmei si nici **** aceea, sa fac dovada vreunei aprobari din partea vecinilor sau asociatiei.
D-le guest10 ati fost la registru comertului, va cerut asa ceva pentru sediu social? Lamuriti-ne ca sa stim si noi.
Diferenta intre un sediu social si un pinct de lucru este mare : la mine nu stie nici un vecin ca am sediul firmei in casa pentru ca nu desfasor activitate comerciala in apartament, vin acasa cu aceeasi geanta in mana cu care veneam si inainte de a avea sediu acolo. Dat in geanta acum am acte de la firma mea la care lucrez acasa. Fac acasa documentele contabile, dau telefoane, fax, primesc si expediez corespondenta, etc. lucruri care nu-i afecteaza pe vecini, acelasi lucru facandu-l ani de zile inainte dar eram salariatul altei firme...
La un punct de lucru am depozit si acolo primesc, duc depozitez marfuri, am angajati care muncesc, un birou, etc. La alt punct de lucru se face vanzare catre populatie si-acolo am salariati, marfa, casa de marcat, documente, se intra se iese, se incarca, se descarca, se gestioneaza, etc. La alt punct de lucru se face service radio-tv, iar cu public, magazie, birou, etc.