FORUM PENTRU ASOCIATII DE PROPRIETARI

Forumul este inchis pentru scriere! Folositi forumul nou pentru a posta mesaje!

General Forum
This Forum is Locked
Author
Comment
cerere debransare - bloc cu centrala proprie

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti in situatia in care un proprietar solicita debransarea de la sisiemul comun de incalzire ( asociatia are 4 scari si o singura centrala care asigura caldura si apa calda pentru apartamente si spatii comune), *** trebuie sa procedeze? este o cerere tip pentru asa ceva , exista articol de lege in situatia in care nu RADET asigura ACM si Caldura? In cat timp trebuie sa primeasca raspunsul ( favorabil sau nu )


Va multumesc mult pentru ajutor
Carmen

Re: cerere debransare - bloc cu centrala proprie

Incep cu ultima parte postat de dv. Raspunsul trebuie sa fie favorabil pentru oricine se debranseaza dar cu anumite conditii.
Asa *** RADET-ul impune un tabiet, anumite conditii si asociatia trebuie sa stabileasca printr-un regulament propriu adoptat de comitet sau/si de adunarea generala, modalitatea de bransare si debransare.
Faceti un asemenea regulament care sa cuprinda de exemplu:
- debransarile se pot efectua numai in perioada calda a anului, atunci cand nu se livreaza agent termic.
- cei care solicita debransarea trebuie sa fie cu platile la zi, fara restante.
- cei debransati vor suporta proportional cu suprafata utoila o parte din cota de 10% din cheltuielile cu centrala de bloc pentru tevile comune ce trec prin apartamente.
- cei debransati se obliga sa asigure incalzirea apartamentelor pentru sezonul rece.
Alte conditii pe care le considerati necesare atat pentru debransare cat si pentru bransare.
Puteti sa faceti singuri un formular de cerere care sa cuprinda si prevederlile din acest regulament.
Nu exista o lege pentru cazul descris de dv, dar legea 230/2007 va permite sa adoptati reguli siu regulamente pentru orice situatie.
Raspunsul trebuie dat in maxim 30 de zile si poate consta si intr-un text ca acesta: Cererea dv inregistrata cu nr..la data... s-a discutat in comitetul executiv. CE a decis elaborarea unei metodologii de bransare si debransare care va fi dezbatuta in prima adunare generala...

Re: cerere debransare - bloc cu centrala proprie

Carmen,

Desi suna ciudat, cheltuielile pentru incalzire si ACM sunt mici in cazul unei centrale de apartament, mari in cazul RADET dar.... si mai mari in cazul centralei de bloc.

Ce se intampla in cazul unei centrale de bloc ? (valabil si in varianta RADET)

Pai, aceasta centrala a fost gandita sa asigure o anumita cantitate minima de apa si caldura, la un cost rezonabil (mai mic decat cel platit RADET care cere 8-9 lei mc/apa calda respectiv 120-180 lei caldura la un apt.2 camere sau 180-220 lei la 3 camere).

In faza in care mai multi locatari se debranseaza atunci centrala va furniza apa si caldura celor ramasi la un cost care ar depasi pana si pretul RADET, moment in care cei care initial au aprobat debransarea s-ar trezi ca si-au facut singuri rau.

Pe de alta parte, legea (ma rog, un regulament 20 parca) prevede ca intr-un imobil sa existe un singura sursa de incalzire (exceptie fac blocurile care aveau deja centrale de apt. la momentul legiferarii).

In rest de acord cu Adrian....

Re: cerere debransare - bloc cu centrala proprie

Multumesc mult de ajutor,deci ideea ar fi ca proprietarii sa nu se debranseze in caczul unei centrale proprii de bloc

Re: cerere debransare - bloc cu centrala proprie

Da, cam asta e ideea locuirii la bloc.
Toti trebuie sa locuiasca in conditii similare, asumate inca din momentul cand au cumparat apartamentul. Orice modificare poate produce (mai devreme sau mai tarziu) disconfort celorlalti ... si nu e normal, chiar daca unora li se pare nedemocratic sa li se interzica anumite lucruri.